Без категорияТРЕНИРОВЪЧНИ ПРОГРАМИ

7  Ползи от фитнес тренировките

1. Ще се справяте по-лесно със стреса.
Когато сме активни, стимулираме производството на норепинефрин, вещество, което ни позволява да се справяме по-ефективно със стреса. Тренировките не само ще намалят стреса, на който сте подложени, но и едновременно ще подобрят способността на тялото да се справя с напрежението!

2. Ще се чувствате по-щастливи.
Тренировките стимулират отделянето на ендорфини – химикали, които създават чувство на щастие и еуфория.

3. Ще подобрите самочувствието си.
Тренирайте редовно и не само ще се чувствате, но и ще изглеждате многократно по-уверени. Усъвършенствайки тялото си, ще започнете да гледате по съвсем друг начин на себе си.

4. Ще подобрите паметта си.
Докато се потим над уредите в залата, стимулираме производството на клетки в хипокампуса, частта от мозъка, отговорна за дълготрайната памет и ученето.

5. Ще контролирате зависимостите си.

Мозъкът произвеждат вещество допамин – невротрансмитер, който ви кара да чувстваме наслада, когато се докопаме до нещо, което силно желаем, било то секс, алкохол, наркотици или храна. За съжаление, някой хора развиват зависимост към допамина и към веществата, които водят до отделянето му – като наркотици или алкохол. От друга страна, спортуването може пряко да въздейства на този процес и да помогне на пристрастените да преодолеят зависимостта си, тъй като кратките тренировъчни сесии отнемат вниманието и мислите им от желанието за консумация.

6. Ще подобрите качеството на съня си.

 Чрез тренировките ще накарате тялото ви да рестартира вътрешния биологичен часовник, като по този начин ще си възвърнете способността да спите спокойно и непробудно.

7. Ше бъдете по-креативни.

 Разгорещената сесия в залата може да стимулира креативността ви до над 2 часа след това.  Следващият път, когато отчаяно се нуждаете от иновативно решение, направете една тренировка, за да освежите тялото и ума си. Няма да съжалявате! Както видяхме ползите, които черпим от спорта и тренировките, не приключват с излизането от залата.