ТРЕНИРОВКА С ИНСТРУКТОР

5 Причини да тренирате с инструктор

Аз ще ви предложа един много лесен, ефективен и интересен начин за започване на тренировките.

Ако нямате достатъчно желание или воля да се мотивирате, но все пак го искате, аз ви предлагам да започнете с персонален треньор. Ето и петте причини да тренирате с инструктор.

1. Мотивация

Когато имаме цел, ни е необходима и воля за да започнем и да създадем навика да тренираме. Точно в този момент от огромно значение  са мотивация и правилни думи, за да имате сили да продължите. Нямате си и представа колко помага даже само едно броене на повторенията вместо вас. Понякога ще губите мотивация, защото ще имате застой, но всичко зависи от вас и точните насоки на фитнес инструктора ви.

2. Ще повишите самочувствието си

Похвалите за добре свършената работа влияят изключително мотивиращо. Всеки един фитнес инструктор, когато види някаква положителна промяна във вас – ще ви възнагради с комплимент, защото вашият положителен резултат е и награда за самия него. Само две-три изречения констатиращи фактите, че сте се справили добре през последния месец, биха ви дали енергия и желание да продължите с пълна сила напред към целта си. Факт е също така, че колкото по-добре се чувствате вътрешно, толкова по-добре ще изглеждате.

3.Тренировките ви ще бъдат значително по-ефективни

Съставяйки ви програма според нуждите на вашето тяло, персоналният фитнес инструктор ще има грижата вашите тренировки да бъдат все по-ефективни. Подбирането на правилните упражнения и комбинирането им в индивидуален комплекс е гаранция, че вие сте на правилния път към целта си.

4.Ще ви научи как да тренирате самостоятелно

Често фитнес инструкторите се занимават и със странични дейности извън залата, затова е важно вашият инструктор да ви научи какво да правите, когато него го няма. Не винаги ще ви е удобно и на вас и на него да осъществите тренировката в определен час, затова е важно вашият личен треньор да ви научи на необходимото, за да можете да провеждате тренировките си самостоятелно.

4.Правилна преценка на натоварването спрямо физическото ви състояние.

Може да тренирате по няколко часа седем дни в седмицата, но ако тренировъчната ви програма е хаотична, не е с подходящия брой серии и повторения, единственото, което ще постигнете е минимален резултат. И не на последно място от фитнес инструктора можете да получите и ценни съвети свързани с хранителния ви режим.